FAQ

Vanlige spørsmål om produktene våre

Lakkbeskyttelsesfilm

Du kan vokse filmen, men da må du sørge for at produktet du bruker ikke inneholder nafta eller parafin i konsentrasjoner over 5%. Unngå også voks som inneholder fargestoffer. For best resultat anbefaler vi å bruke XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant. Dette produktet er spesielt utviklet for bruk med beskyttende film av polyuretanlakk for å gi maksimal beskyttelse og glans, men inneholder ingen ingredienser som kan forårsake misfarging over tid.
Ja. Lakkbeskyttelsesfilm kan påføres på hvilken som helst glatt malt overflate.

Våre ULTIMATE PLUSTM og STEALTHTM-filmer er garantert i 10 år. Denne garantien dekker gulfarging, flekker, delaminering, sprekker, avskalling, bobling og mer. Mer informasjon om garantien finner du på siden Garantiinformasjon

Ja. Prosessen er den samme som med vanlig lakk: Fukt overflaten med et smøremiddel som for eksempel såpevann og gni deretter forsiktig overflaten med leirbaren. For harde insektsrester, fugleskitt eller vanskelige vannflekker, bruk Simple Green som smøremiddel for renseleiren.
Inget spesielt vedlikehold er nødvendig for ULTIMATE PLUSTM. Imidlertid vil filmen vare lenger og være lettere å rengjøre hvis den behandles to ganger i året med XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant.
Alle filmene våre kan installeres på krom, selv om finishen vil se litt annerledes ut enn om den er ubeskyttet. Vi anbefaler at installatøren bruker en liten fargeprøve på ønsket overflate slik at du kan se hvordan det ser ut før du bestemmer deg.

ULTIMATE PLUSTM er garantert i 10 år mot en rekke problemer, inkludert gulfarging. Mer informasjon om garantien finner du på siden Garantiinformasjon

Ja, vi har en glanssort lakkbeskyttelsesfilm. Du kan lese mer om det her, ULTIMATE PLUSTM BLACK.

Det klare belegget er det selvreparerende laget og er omtrent 13 mikron tykt. Hvis laget trenges gjennom, vil ikke filmen repareres.

Ikke på dette tidspunktet.

Ja, du kan søke i våre ferdigkuttede sett, eller ringe vårt kundestøtteteam på 22 72 20 02 . Men siden installasjon kan være ganske vanskelig uten tidligere erfaring eller formell opplæring, anbefaler vi at installasjonen utføres av en av våre fabrikkopplærte installatører. Besøk vår installasjonssøk for å finne et installatør nær deg.

Nei. På grunn av støtabsorpsjonen til lakkbeskyttelsesfilmen, er filmens brytningsindeks forskjellig fra frontruten. Denne forskjellen fører til en forvrengning når man ser gjennom vinduet som vil være uakseptabel for passasjerene i kjøretøyet.
Ja, TRACWRAPTM kan brukes på vinyl.

Fordi produktet er installert av uavhengige installatører, varierer kostnadene sterkt basert på plassering, arbeidskraft og installatøropplevelse. For å få et estimat fra en lokal installatør nær deg, besøk: XPEL Installer Locator

Det er alltid best å kontakte XPEL-installatøren først og forklare bekymringene dine. Vi gjør vårt beste for å opprettholde et nettverk av installatører som står bak arbeidet deres. Hvis installatøren da ikke kan eller vil adressere dine bekymringer til din tilfredshet, kan du kontakte vårt kundeserviceteam for å få hjelp. De vil kontakte deg med XPEL-representanten for ditt område som vil arbeide for å finne en løsning på problemet.

Ja. Enhver glatt lakkert overflate kan dekkes med lakkbeskyttelsesfilm.

Lakkbeskyttelsesfilm kan påføres på en hvilken som helst glatt lakkert overflate. Gitt de trange toleransene for vekt, balanse og andre faktorer på noen luftfartøy, anbefales det imidlertid å konsultere produsenten av flyet for strikt veiledning.

While there is no reason to wax STEALTHTM, if you wish to do so, we recommend using our XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant. When applying the sealant, work in small areas thoroughly wiping away all excess before moving on to the next section.

Ja. Men vent 48 timer etter installasjon for å la filmen tørke helt.
Acry-solvent, eller noe annet Xylen-basert løsemiddel, vil ikke skade filmen med mindre den vil bli liggende bløt på den i en lengre periode. Fukt et mikrofiberhåndkle med produktet og tørk av filmen i ett eller to minutter ved bruk av denne type løsemiddel på filmen (for å fjerne flekker osv.) Hvis flekken ikke går bort, lar du løsningsmidlet fordampe og gjentar deretter prosessen.
Ja, XPEL kan installeres på båter og vannkjøretøy, men du må gå gjennom garantien for den type overflater.
Ja, høytrykkspyler kan brukes på XPEL-lakkbeskyttelsesfilmer, forutsatt at filmen har tørket helt etter installasjon (vanligvis 48 timer) og forutsatt at vannstrålen fra høytrykkspyleren ikke er rettet direkte mot filmens kanter.
Bortsett fra på de enkleste karosseripanelene, er påføring av lakkbeskyttelsesfilm en prosess som krever mye erfaring og trening for å oppnå tilfredsstillende resultater. De sammensatte kurvene som finnes på de fleste overflater krever at filmen strekkes og komprimeres på en veldig kontrollert måte for å sikre riktig feste uten å forvrenge limet. Derfor anbefales det sterkt at filmen blir profesjonelt installert.
Det avhenger av belegget. Noen kan forsterke finishen, mens andre kan legge til uønsket glans. Vi anbefaler å teste belegget på en prøve av ubrukt film eller i et lite synlig område før du belegger et beskyttet panel. Vi anbefaler å bruke FUSION PLUSTM Keramisk Belegg, vårt keramiske belegg ble designet med tanke på lakk og XPEL-lakkbeskyttelsesfilm.
Det er høyst usannsynlig at lakkbeskyttelsesfilm skader OEM-lakk. Lakksystemer som brukes på moderne samlebånd i dag produserer en minimum bindingsstyrke på 16 MPa og maksimalt 25 MPa mellom panelet og lakken, avhengig av farge, iriserende lys og systemet som brukes. Filmens binding til den lakkerte overflaten i normal tilstand (umiddelbart etter installasjonen) er 0,0753 MPa. Selv etter år med varme og sol øker båndet mellom filmen og lakken til bare 0,17 MPa. Hva det betyr, er i absolutt verste fall, at båndet av fabrikklakken til panelet er over 94 ganger sterkere enn bindingen av filmen vår til lakken. I beste fall er lakken 332 ganger sterkere. Når det er sagt, anbefales det likevel å la en profesjonell fjerne filmen i samsvar med våre publiserte retningslinjer. That being said, it is still recommended to have a professional remove the film in accordance with our published guidelines.
Ja. XPEL-film kan påføres på vinylfolie eller grafikk. Imidlertid, hvis det er noen harde kanter som filmen må krysse (som i tilfelle striper), kan det føre til at noe luft blir fanget langs den kanten.
Ja, XPEL kan installeres på din bils frontlykter og tåkelys.
Vi anbefaler å bruke XPEL Rinse Free Car Wash, kombinert med XPEL Detail Spray og Keramisk Boost for økt renhet og glatthet.
Ja. Selv om du kan installere filmen over en hvilken som helst kvalitet av touch-up, vil best mulig utseende oppnås hvis det berørte området er fargeslipt glatt og polert etter påføring av lakken.
Ja. ULTIMATE PLUSTM kan påføres på en hvilken som helst glatt overflate, men det må vises forsiktighet i nærheten av elektronikk og/eller brytere slik at installasjonsvæsker ikke kommer inn i sensitive områder.

Ja. ULTIMATE PLUSTM kan påføres på en hvilken som helst glatt overflate, men det må vises forsiktighet i nærheten av elektronikk og/eller brytere slik at installasjonsvæsker ikke kommer inn i sensitive områder.

XPEL Film Cleaner er generelt designet for å fjerne skitt, smuss og oljer fra lakkbeskyttelsesfilmen som fører til gulning over tid. For å fjerne flekker fra andre stoffer som insekter, fugleskitt eller andre forbindelser, bruk aceton eller lakkfortynner med en myk mikrofiberklut.
Mens kanten på filmen kan sees fra visse vinkler, legger folk vanligvis ikke merke til den med mindre de leter etter den. Imidlertid, hvis bilen er skitten og støv og skitt kan samle seg langs kanten av filmen, vil den være mer merkbar. Når bilen er rengjort, vil den igjen være vanskelig å oppdage med mindre du ser etter den.
Det selvreparerende klare laget av våre ULTIMATE PLUSTM– og STEALTHTM-filmer er designet for å reparere seg fra virvler og lette riper fra bilvask osv. Hvis en bit fra veirest har trengt helt gjennom det klare belegget på filmen, vil det ikke selvrepareres. Den eneste måten å fikse dette på ville være å erstatte filmen.
Hvis det er rester av lim etter fjerning, kan du bruke en universal limfjerner, som du ofte finner hos din lokale bildels- eller oppussingsforhandler.
ULTIMATE PLUSTM-garantien kan overføres til en annen eier med kjøpsbevis.
Nei, filmen når filmen er påført og fjernet kan den ikke gjenbrukes.
Alle lakkbeskyttelsesfilmene våre kan installeres på aluminium eller børstet metall, selv om de kan endre utseendet til en viss grad avhengig av filmen du velger. Vi anbefaler at installatøren bruker en liten fargeprøve av filmen på den aktuelle overflaten for å bestemme utseendet før full installasjon.
Vi anbefaler å bruke vår XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant. Dette produktet er spesielt utviklet for bruk på beskyttende film av polyuretanmaling for å gi maksimal beskyttelse og glans, og inneholder ingen ingredienser som kan forårsake misfarging over tid. Vi anbefaler også XPEL Detail Spray og/eller Keramisk Boost for ekstra glatthet og enkel rengjøring.
Voks, tetningsmidler og beskyttelsesmidler er vanligvis designet for å redusere overflateenergien til lakken, noe som gjør den lettere å rengjøre osv. En reduksjon i overflatenergi vil redusere filmens evne til å feste seg til lakken og kan forårsake problemer med langvarig feste. På grunn av dette anbefaler vi generelt å fjerne denne typen produkter før installasjon. Hvis denne typen belegg skal brukes, anbefaler vi å bruke dem ETTER installasjon av vår lakkbeskyttelsesfilm.
Ja, belegg kan brukes på filmene. Å legge til et belegg hindrer ikke filmen i å reparere seg selv. Belegg kan legge til et beskyttende lag over filmen, som avhengig av belegget kan gi forskjellige egenskaper (kontakt installatøren eller beleggfirmaet for mer informasjon). Det ekstra belegglaget, vil kunne eller ikke kunne reparere seg selv avhengig av hva slags belegg som er påført. Når belegget slites og brytes ned, vil de selvreparerende egenskapene til ULTIMATE PLUSTM og STEALTHTM forbli. Vi anbefaler FUSION PLUSTM keramisk belegg. Keramikkbelegget vårt ble spesielt formulert for kjøretøyets lakk og XPEL-lakkbeskyttelsesfilm.

Se diagrammet på filmpleie og sørg for å bruke damp eller varmepistol for å myke opp og varme opp limet. Dette vil gi best mulig resultat og vil etterlate lite eller inget lim. Eventuelle rester som er igjen kan fjernes med en hvilken som helst kommersielt tilgjengelig limfjerner som er trygg for billakk.

Vi tilbyr precut listdekning for de fleste lastebiler og SUVer som kan installeres profesjonelt av vårt uavhengige forhandlernettverk. Besøk vår installatørlokalisator for en installatør nær deg for et tilbud. Vi lager også et DIY-kit for listepanel for å beskytte listepanelene dine. Dette produktet er tilgjengelig i vår ULTIMATE PLUSTM-film eller vår ARMORTM-film. ULTIMATE PLUSTM er vår klare selvreparerende lakkbeskyttelsesfilm, mens ARMORTM er en robust film som er svart og har tekstur som ligner på en bedliner spray.
Ja, forutsatt at du og installatøren begge er komfortable med risikoen, er det ingenting ved filmen som vil forhindre at dette gjøres. Vi har også design for de fleste karosseripaneler på nesten alle biler, noe som gjør det mulig å installere uten å demontere kjøretøyet.
Ja, du kan installere en vinyl på toppen av filmen. Vi anbefaler å vente 48 timer etter installasjonen før du gjør det. Du kan også fjerne stripen uten å skade filmen, hvis du fjerner den riktig.
Dette er en veldig vanlig forekomst med Paint Protection Film av alle merker. Det har å gjøre med forskjellen i brytningsindeks mellom filmlaget og lakken på bilen. Det er mest merkbart på sammensatte buede overflater fordi filmen må strekkes over disse områdene for å la den installeres uten rynker. Når filmen strekkes, blir den litt tynnere i de områdene som forårsaker fenomenet sett gjennom polariserte briller. Det kan også forekomme på flate overflater når installatøren trenger å bruke en tørkeoppløsning (i motsetning til en glideløsning) som alkohol og vann for å få det nødvendige festet til lakken. Dette skyldes forskjellen i væskens viskositet og innvirkning på limets egenskaper. Polariserte briller har denne effekten på flere forskjellige flerlagsflater (ikke bare lakkbeskyttelsesfilm) laget av glass eller plast. It can also occur on flat surfaces when the installer needs to use a drying solution (as opposed to a slip solution) such as alcohol and water to get the needed bond to the paint. This is due to the difference in viscosity of the fluids and their effect on the adhesive’s properties. Polarized glasses have this effect on several different multi-layer surfaces (not just paint protection film) made of glass or plastic.

Film for frontlykter

Ja. XPEL kan installeres på bilens frontlykter og tåkelys.

Når du bruker våtpåføringsteknikken, er dette normalt. Tåken er resultatet av at alkohol/vannoppløsningen fordamper under plasten. Vanndampen som produseres gir et uklart utseende i flere dager. Tåken forsvinner når dampen avtar.
Vi har funnet ut at våt installasjon gir den flotteste installasjonen og medfører færrest problemer i de fleste tilfeller. På større lykter er det mindre sannsynlig at bobler oppstår og feil innretting av materialet skjer ved bruk av den våte metoden av installasjon. Imidlertid er tørr installasjonsmetode noen ganger enklere på mindre biter, som tåkelamper. Dette er spesielt tilfelle hvis lampen har sfærisk form.
Det er viktig at en hårføner eller varmepistol brukes i dette området for å tette kantene. Varmen tjener to formål. For det første hjelper det med å fordampe den resterende alkohol/vannløsningen under kantene, og for det andre gjør det plasten mer smidig slik at den kan konturere lysets form. Vær forsiktig hvis du bruker en varmepistol til å varme opp plasten. Det tar bare en liten mengde varme for å påføre materialet. Hvis du bruker for mye varme, kan du skade overflaten på plasten.
Fjerningsprosessen er bare et spørsmål om å varme opp plasten og skrelle dem av. Det trengs litt kraft for å få dem av, men de skrelles normalt av uten at det er igjen rester på linsen. Hvis noe lim i det hele tatt er igjen, kan det fjernes ved å bare gni det med tommelen. Limet vil da kule opp og rulle av.

Vindusfilm for kjøretøy

Vi tilbyr en overførbar levetidsgaranti på både CS-, HP- og XR-serien. Garantien dekker mot sprekker, avskalling, bobling, delaminering, falming og fargeforandring i løpet av filmens levetid. Garantien kan overføres og vil fortsette å gjelde for bilen selv i tilfelle eierskapet endres.

Vi har et komplett utvalg av produktstørrelser tilgjengelig. 20”, 24”, 30”, 36”, 40”, 60” og 72”
Vindusfilmen vår er designet med et veldig sterkt lim for holdbarhet. Ved fjerning av vindusfilmen overføres ikke hele limet til filmen og blir liggende på glasset.

RXTM Antimikrobiell film

Ved tilfeller av fukt frigjør tilsetningsstoffet ANTIMICROBIAL SUFRACE BESKYTTELSE gradvis sølvioner, som sterkt kan binde seg til cellulære enzymer i mikroben mens de hemmer enzymaktivitet i cellevegger, membraner og nukleinsyrer. Mikrober har en negativ overflatelading, så sølvioner med en positiv ladning trekkes mot dem og forstyrrer deres elektriske balanse. Dette resulterer i at celleveggene sprekker, og ødelegger mikroben.
ATP er en forkortelse for adenosintrifosfat, og det er et organisk molekyl som blir brukt av levende celler som viktigste energikilde. Dyr-, plantebakterie-, gjær- og muggceller produserer og bryter ned ATP for å drive flere biologiske prosesser, og er det viktigste energioverføringsmolekylet i cellen. Tilstedeværelsen av ATP på en overflate indikerer at overflaten ikke er tilstrekkelig renset og har potensial til å beskytte og støtte bakterievekst. Resten kan også inneholde farlig materiale inkludert mulige allergener. Derfor er ATP en ideell indikator for overflatens renhet.
RXTM kan trygt rengjøres med et bredt utvalg av produsenters blekemiddelbaserte og ikke-blekemiddelbaserte rengjøringsmidler, samt Quaternary Ammonium Germicidal Wipes, fra PDI, SafeTec, Steris, Jet og andre. dvs. alkoholservietter, blekeservietter, bakteriedrepende våtservietter. Unngå hydrogenperoksid.
Staph, influensa, E-Coli, MRSA, CDIFF, osv.
På grunn av de forskjellige overflatene dette kan påføres på, anbefaler vi den minst aggressive rengjøringsmetoden for å sikre at det ikke skjer noen skade på overflaten.
Tiden kan variere avhengig av overflaten RXTM ble påført på og klimaforholdene. Sørg for at overflaten herdes helt før bruk.
Vi anbefaler noe med en glatt, jevn overflate, for eksempel glass, skjerm, malt overflate osv.
Ja, RXTM kan brukes både innendørs og utendørs (ikke i direkte sollys) hvis RXTM blir riktig installert og på riktig overflate.
RXTM har ekstra PET (polyetylentereftalat) lag for å beskytte mot støt. På grunn av lagets stivhet, strekker ikke RXTM seg på samme måte som lakkbeskyttelsesfilmer. Vi anbefaler at du gjør et testområde på overflaten for å sikre at den fester seg på riktig måte.
RXTM kan fjernes på samme måte som våre lakkbeskyttelsesfilmer, vær forsiktig når du fjerner på forskjellige underlag.
Hvis du installerer på en ikke-elektronisk overflate, kan du bruke isopropylalkohol for å fjerne overflødig installasjonsvæske og til å presse ned og ut kantene for å sikre at de er festet.
Vi anbefaler Hygiena SystemSure Plus ATP Monitoring System, ledsaget av Hygiena UltraSnap Surface ATP Test Device Swabs. Begge kan bli funnet online via Amazon og Hygiena.
Vi har disse elementene på nettstedet vårt, under RXTM.
Ja, vi tilbyr RXTM i både glans og matt finish.
RXTM er ikke FAA-godkjent, vi kan ikke godkjenne søknad om luftfartsutstyr på dette tidspunktet.

Det er uendelige muligheter å inkludere med RXTM antimikrobiell overflatebeskyttelsesfilm, men ikke begrenset til: sykehus, akuttomsorgsinstitusjoner, kirurgiske sentre for ambulante pasienter, næringsmiddelindustri, bolig og kommersielt med mer.

Fullstendige garantidetaljer for RXTM finner du på garantiinformasjonssiden.

Du kan bruke det samme testutstyret som er nevnt ovenfor for å teste ATP på overflaten, Hygiena SystemSure Plus ATP Monitoring System, ledsaget av Hygiena UltraSnap Surface ATP Test Device Swabs.

RXTM vil fungere som beregnet i hele garantiperioden. Fullstendige garantidetaljer er tilgjengelig på vår garantiinformasjonsside.

FUSION PLUSTM

FUSION PLUSTM bruker silisiumdioksydteknologi. Det er en kompleks kjemisk matrise som er unik for oss. En kombinasjon av flere teknologier som kryssbinder veldig sterkt for å danne et kraftig 9H-belegg.
Enkel vedlikehold, hydrofobe- og selvrensende egenskaper.
FUSION PLUSTM er dekket av 4-års garanti. Vi anbefaler å bruke vår XPEL Keramisk Boost spray for å beskytte overflaten og forbedre de hydrofobe egenskapene.
Ja, FUSION PLUSTM er et 9H-keramisk belegg som er ripebestandig.
Full herdning tar omtrent 3 dager – full herding bør oppnås før du vasker bilen (tiden kan måtte forlenges avhengig av forholdene).
No, FUSION PLUSTM is designed for your vehicles paint and XPEL paint protection film
No, the warranty covers as follows: FUSION PLUSTM will help protect your vehicle’s paint finish against oxidation, loss of gloss, UV damage, Bug impacts, color fading, acid rain and paint chalking.
The first thing to know is that the two products are not comparable and thus not a true comparison to one another. Paint protection film provides a urethane layer of protection against rock chips and scratches. Ceramic coatings, even when cured, are microns thick and not engineered to stop rock chips. That said, it is an excellent product for protection against environmental contaminates such as bird droppings, bug guts, and more. Not to mention that it makes cleaning off track rubber much easier. To further answer the question – ceramic coatings are for customers who want some basic protection along with increased shine, gloss, depth of color, and great hydrophobic and self-cleaning properties. PPF are for the customers who want actual protection against rock chips and scratches.
Ease of maintenance, hydrophobic properties, and self-cleaning are benefits of FUSION PLUSTM Ceramic Coating.
Denne kombinasjonen er ekstremt vanlig. En bilentusiast ønsker den beste situasjonen for sitt kjøretøy når det gjelder vedlikehold. Å ha PPF og keramisk belegg vil holde kjøretøyet beskyttet mot steinsprut, veierester og mer, samtidig som det har alle fordelene med en keramisk belagt bil. Disse fordelene er hydrofobe egenskaper, selvrensende og økt glans og dybde.
Belegget fester seg til den malte overflaten og skaper et nytt funksjonelt lag. Ved å skape en uadskillelig binding på molekylært nivå med kjøretøyets lakk, får du et belegg som ikke kan vaskes av som voks eller fugemasse.
Hvis kjøretøyet ditt er beskyttet med FUSION PLUSTM, anbefales det sterkt at du bruker en godkjent bilvaskløsning, for eksempel XPEL Rinse Free Car Wash, som er formulert for å hjelpe innkapsling av smuss og for å holde overflaten beskyttet og uten riper. XPEL Rinse Free Car Wash er testet og fungerer utmerket med FUSION PLUSTM Keramisk Belegg. Når du er ferdig med å vaske bilen, anbefaler vi at du bruker XPEL Keramisk Boost spray, for en ekstra glatt, hydrofob overflate. Vi har også XPEL Detail Spray for rask tørk mellom vasken.
Du kan bruke FUSION PLUSTM på STEALTHTM-filmen. Det vil ikke gjøre overflaten blank; det vil forbedre dybden på den matte overflaten.
9H-hardhet er en vurdering basert på blyanthardhetstesten, ofte brukt av produsenter av klare og pigmenterte overflatebelegg. Blyanthardhetstesten brukes til å bestemme ripebestandigheten til en belegningsoverflate ved å bruke blyanter til å skrape overflaten og rangere ripebestandigheten i forhold til blyantens hardhet og andre materialer med lignende hardhet.
FUSION PLUSTM er godkjent for å installeres på kjøretøyets lakk og XPEL lakkbeskyttelsesfilm.

Du er i ferd med å forlate nettstedet.

Ved å klikke “Fortsett” nedenfor, blir du ført til XPEL.com, et engelskspråklig nettsted. Hvis du ønsker å være på XPEL Norge, lukker du denne meldingen.

Tusen takk!

Forespørselen din er sendt inn og mottatt. Vennligst gi oss 24 timer til å svare. Hvis du trenger å ringe oss, kan du kontakte oss på 22 72 20 22.